Hari ni dah masuk 5 ramadan.
Alhamdulillah.. walaupun dah masuk kategori (Warga Mas) WM masih dapat
menjalani ibadah puasa dengan baik.
Memang terasa akan nikmat dapat menjalani ibadah puasa pada usia begini, kerana ada orang lain yang sebaya atau lebih muda, tetapi tidak dapat berpuasa disebabkan pelbagai masalah atau halangan... Mohon kepada Allah agar dapat meneruskan ibadah ini hingga akhir ramdan
ini dan juga sampai ke Ramadan pada tahun-tahun akan datang.
Macam biasa bagi mana-mana WM, berbuka puasa bukan lagi menjadi fokus, kita
buat ala kadar aje.. yang penting ialah pengisian ramdan itu sendiri, apa yang dibuat
sepanjang ramdan … harap tahun ni lebih
baik dari tahun-tahun yang lalu… terutama bertedarus, tarawih, bersedekah selain ibadah-ibadah yang wajib.
Dulu-dulu dalam bulan ramadan ni kami sekeluarga akan rancang berbuka kat
luar, hanya satu kali untuk sepanjang ramdan ni… sekadar untuk menikmati suasana
berbuka kat luar. Selalunya kami akan ke
Nelayan Titiwangs atau Kelana Seafood atau Tropicana Golf atau D Manggis. Maklumlah semuanya anak menantu kaki Seafood
Streamboatttt. Kalau dia orang ni dapat berbuka kat Sabah, macam kat Tawau, Sandakan atau Semporna tak taulah macam mana dia orang makan seafood tu... agaknya udang, ketam tu pun tak sanggup nak lihat.... ;-)
|
kesian kat kangkong dan bendi ni..... |
Ramadan kali ini memang tak de rancang nak berbuka kat
luar. Tapi keinginan menikmati steamboot
tu tetap ada… kami pun dah tinggal berdua aje jadi apa lagi kami buat steamboat
kat rumah je le… Alhamdulillah sekali cuba terus menjadiiii.... (memang saya ni pun kaki masak juga…:-) ,
Maka kamipun dapatlah menikmati steamboat WM untuk berbuka puasa kelmarin…Terima kasih kpd tuan punya resipi dan Pakcik google....
Sape-sape teringin makan steamboat saya rekomen resipi ini... tapi ubahsuai la ikut selera masing-masing....
|
Ikan Solmon + lada hitam |
No comments:
Post a Comment